Työtä Arbete Work

Minun tehtäväni on kuunnella sinua.
O-lit sit-ten hy-vä tai hi-taam-pi lu-kija, o-let mi-nul-le se pa-ras lu-ki-ja.

Låna mina öron! Jag väntar på dig och berättelser du vill läsa högt för mig. Du är den bästa!

My mission is to listen.
Come and get some PAWsitive feedback!

tiistai 2. lokakuuta 2012

Vapaapäivä

Tänään minulla on vapaapäivä.

Aloitin aamun peuhaamalla isännän sängyssä. Hän yritti lukea Helsingin sanomia, mutta minä halusin nuolla hänen korvaansa.


Puoli tuntia sen jälkeen menin isännän ja veljeni Edin kanssa pissa-kakka-kävelylle. Sitä sanotaan minun äidinkielelläni Poo-and-pee-walk 'iksi.


Näin tiellä kuolleen siilin ja tulin surulliseksi. Minun puutarhassa on paljon pikkusiilejä. Edi pelkää niitä. Edi on sokea ja se nuuhkii kaikkea ja siili pistää sitä aina nenään.


Sitten söin aamupalaa: lusikallinen maksalaatikkoa, mittamukillinen frolic-muroja, vettä. (varastin myös vähän Tompan kissanruokaa, kun sillä oli siinä katkarapua)


Nyt puolen päivän aikaan otan torkut, kunnon päikkärit. Kuuntelen omassa pedissäni kellon tikitystä, tuulen huminaa ulkona puutarhassa ja odottelen unta.


Nokosten jälkeen leikin leluilla. Osaan ottaa korista lelun ja leikin jälkeen osaan laittaa sen takaisin. Osaan myös vaihtaa lelua, kun kyllästyn. Vaikka leikin usein yksin, on leikkiminen kivaa.

Kun emäntä tulee kotiin lähden lenkille. Edi tulee mukaan. Mennään ohi urheilukentän, kierretään autokorjaamo, tarkistetaan onko valkohäntäpeurat olleet Moreliuksen puutarhassa syömässä pudonneita omenoita. Kierretään kalliopolkua ja haistellaan sammalikossa päästäisiä. Tunti ulkona tekee terää sielulle ja ruumiille.


Nostetaan jalkaa ja jätetään meilejä. Käyn kirjeenvaihtoa sellaisella pissan haju -menetelmällä. Se on tosi tehokas viestitysmuoto. Vuosituhansia vanha jo!


Noin se vapaapäivä sujuu iltaa kohden. isäntä tulee töistä kotiin ja sitten me vaan jutellaan ja katsotaan urheilua telkkarista. Saamme iltaruokaa -- ja vähän yöpalaa, kun emäntä ei näe. 


Nukkumaan mennään yhdessä: 2 kissaa ja 2 koiraa sekä 2 ihmistä. Jokaiselle on oma sänkypaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti